צרו איתי קשר

ניתוחי חזה: מהן הפעולות הנדרשות לפני הניתוח?

פעולות נדרשות לפני ניתוחי חזה (הגדלה, הרמה, הקטנה)

נשים רבות מבקשות כיום לשפר את מראה החזה שלהן באמצעות ניתוח פלסטי. הכותרת ניתוחי חזה מכילה קשת שלמה של ניתוחים כגון: ניתוח הגדלת חזה, ניתוח הרמת חזה או ניתוח הקטנת חזה. יש גם ניתוחים לתיקון א-סימטריה וניתוחי שחזור שד עליהם לא אכתוב במאמר זה. כלל הניתוחים דורשים הכנה מראש ואני מקבל פניות בנושא מנשים ששוקלות ניתוח בפורומים השונים אותם אני מנהל.

בהקשר לכל סוגי ניתוחי החזה, נשאלתי לאחרונה פעמים רבות את השאלה הבאה:

שלום דר' שיין, אני מעוניינת לעבור ניתוח חזה ואני רוצה לדעת בבקשה אילו הכנות אני נדרשת לעשות לפני הניתוח? 

ובכן, חשוב לציין שאם החלטתן לעבור ניתוח חזה, בהחלט חשוב להיערך מראש ושתדעו את כלל הפרטים לגבי ההליך הרפואי, לשוחח עם המנתח הפלסטי שישתף אתכן בכל המידע הרלוונטי על ההתאמה לניתוח, וכמובן לדעת פרטים לגבי ההחלמה מהניתוח והחיים אחריו. בנוסף, ישנן מספר פעולות שחשוב לדעת אותן ולבצע לאחר הניתוח.

להלן אוסף הנחיות לביצוע לפני ניתוח חזה: 

לקראת הניתוח, יש לבצע מספר בדיקות דם שתפקידן לוודא כי המצב הבריאותי מאפשר את ביצוע הניתוח באופן בטוח.

  • ספירת דם – על מנת לדעת מה רמת ההמוגלובין שלכן ושאינכן אנמיות. בדרך כלל לא מקבול לנתח נשים שההמוגלובין שלהן נמוך מ 10. בספירת הדם גם נראה שמנגנון הקרישה (טסיות) תקין ושאין לכן זיהום פעיל בדם (ספירה לבנה תקינה).
  • כימיה קטנה – בדיקה בסיסית לראות שהאלקטרוליטים בדם ברמה תקינה ושתפקוד הכליות תקין. זוהי בדיקה שחשובה בעיקר למרדים (אך הוא לא תמיד דורש אותה).
  • תפקודי קרישה – זוהי בדיקה שמודדת בצורה עקיפה את מנגנון הקרישה. אנו מבצעים בדיקה זו על מנת לוודא שלא יהיו סיבוכי דמם או קרישיות יתר סביב הניתוח.

בנשים מעל 40 אבקש ביצוע א.ק.ג ובנשים מעשנות או מעל גיל 60 נבקש צילום חזה.

במקרים מסוימים אבקש ביצוע בדיקת הדמיה לפני הניתוח. אדגיש שלפני ביצוע ניתוח הגדלת חזה אין צורך בבדיקת הדמיה כלשהי. נשים שיש להן היסטוריה משפחתית של סרטן שד אפנה לבדיקת כירורג שד והוא זה שיקבע האם דרושה בדיקת הדמיה נוספת מלבד בדיקתו.

יש נשים הנוטלות תרופות באופן קבוע שאותם נבקש לקחת גם בבוקר הניתוח. תרופות אחרות נבקש להפסיק. יש להפסיק לקחת תוספי תזונה כשבועיים לפני הניתוח.

מי שמטופלת באספירין, קומדין ומדללי דם אחרים בדרך כלל תצטרך להערך למעבר לקלקסן (זריקות) או הפסקת המדלל בין שבוע לעשרה ימים לפני הניתוח כל זאת באישור הרופא שנתן לה את התרופות הללו.

לפני ביצוע הרמת חזה או הקטנה חלה עליך החובה להפסיק לעשן לפחות חודש לפני וגם חודש אחרי הניתוח. עישון פוגע משמעותית ביכולת ההחלמה של הגוף ועשוי לגרום לאובדן רקמה ולפצעים קשים לאחר הניתוח, שלא לדבר על צלקות מכוערות.

ניתוח מחייב צום. לפני הרדמה כללית עליך להיות בצום מלא (כולל מים וגם אסור מסטיק) של שמונה שעות. לפני הרדמה מקומית עליך להיות בצום של שעתיים לפחות.

יש להסיר פירסינג וכל תכשיט אחר לפני הניתוח. אין צורך להסיר לק.

הכנות מקדימות הקשורות לרופא המנתח:

כאשר תשבי מול הרופא, שימי לב האם נוח לך במחיצתו, האם הוא קשוב ומספק מענה לכל שאלותייך? חשוב להבין כי מטרת ניתוח החזה הינה לעצבו ולהפוך אותו לאסתטי יותר ומתאים לך יותר. מבנה החזה והשדיים שונה מאישה לאישה ולכן ישנה חשיבות רבה להתאמה אישית של ההליך הניתוחי. במהלך הפגישה עליך להבין מהרופא את הטכניקה הניתוחית המתאימה ביותר לפי מצבך הרפואי ומבנה גופך – לרבות סוג, גודל וצורת השתל, מיקום החתך, ועוד. חשוב שתבצעו תיאום ציפיות קפדני ויש לזכור כי בכל ניתוח יש דרגה מסוימת של סיכון וחשוב כי הרופא יסביר גם על סיבוכים אפשריים. לאחר הפגישה, היכנסי לאתר של הרופא לראות דוגמאות לפני/אחרי של ניתוחים אחרים שביצע, התייעצי עם קרובייך והקשיבי גם לאינטואיציה שלך.

מניסיוני יעוץ מקיף, מפורט ונעים יפחית חששות למינימום ויגרום לך לעבור את הניתוח בצורה חלקה וללא פחדים מיותרים.

בהצלחה, דר' שיין.

אודות הכותב
ד״ר אופיר שיין
מומחה בכירורגיה פלסטית ואסתטית
דר’ אופיר שיין הוא מומחה לכירורגיה פלסטית מהטובים בישראל, עם רקע וניסיון עשיר, שעיקר תשוקתו היא לכירורגיה פלסטית ניתוחית – אסתטית.
מחכה לשמוע מכן

    צרו איתי קשר