ניתוח אף
מהו ניתוח אף?
על פי האגודה האמריקאית למנתחים פלסטיים (ASPS), כ-220,000 ניתוחי אף מבוצעים מדי שנה, מה שהופך אותו לניתוח הפלסטי הנפוץ ביותר באזור הפנים.
זאת משום שבנוסף ליתרונות האסתטיים שמטרתם לשפר את מראה האף והפנים, ישנו לעיתים הכרח לבצע ניתוח אף פונקציונלי שתפקידו לשפר את הנשימה ואת תפקוד האף. במקרה הזה, נועד ההליך הכירורגי כדי לשנות את גודל האף ומבנהו כמענה לתיקון מום מולד או אף שבור, פתיחת מעברים חסומים או טיפול במחיצה, ושחזור תפקוד הנשימה לאחר מחלה, פציעות טראומטיות או כוויות.
כשמדובר בשינוי צורתו של האף במטרה ליצור הרמוניה ואיזון בפנים, ניתן לתקן נחיריים רחבים או קטנים מדי, גדולים מאוד או הפונים כלפי מעלה; להסיר בליטות ניכרות הממוקמות על גשר האף, ואף להקטינו.
מה ההבדל בין ניתוח אף רפואי לאסתטי?
ניתוח אף רפואי הוא הליך כירורגי שנועד לתקן בעיות שעלולות להשפיע על היכולת לנשום כרגיל דרך האף, כדוגמת תיקון מחיצה שאינה נמצאת במרכז האף (סטיית מחיצה), או טיפול במום מלידה.
ניתוח אף אסתטי הוא הליך כירורגי שנועד לתקן בעיות קוסמטיות כדוגמת אף גדול, נחיריים צרים, גבנון על גשר האף ועוד.
ההבדלים העיקריים בין ניתוח אף רפואי לאסתטי
מטרות:
- רפואי: שיפור תפקוד הנשימה וטיפול בבעיות בריאותיות.
- אסתטי: שיפור המראה החיצוני של האף והעלאת ביטחון עצמי.
סיבות:
- רפואי: קשיי נשימה, נחירות, דלקות חוזרות, מומים מולדים, פגיעות טראומטיות.
- אסתטי: אי שביעות רצון מהמראה, אף גדול/קטן מדי, נחיריים רחבות/צרות, גבנון, עקמומיות.
האם ניתן לבחור את מראה האף מראש?
התאמת התוצאה למטופל/ת חשובה מאוד ומבוססת על שיחת תיאום ציפיות ואבחון מבנה הפנים.
לכן, כבר במהלך פגישת הייעוץ הראשונה נציג את טכניקת הטיפול, צורות ההרדמה האפשריות, הסיכונים הכרוכים בתהליך והעלויות. זאת בנוסף לקיום הערכה לגבי התוצאה הסופית של הניתוח.
לא פעם אני נשאל לגבי ביצוע הדמיה ממוחשבת, טכנולוגיה בה השתמשתי בעבר ועם השנים אינני רואה בה צורך. זאת משום שלטעמי לא רק שאינה תורמת, היא גם לא בהכרח משקפת את התוצאה הצפויה, או מביאה לידי ביטוי את התאמת האף החדש לפנים.
רגע לפני שמחליטים לעבור את התהליך וכהכנה מנטלית, חשוב גם להיות מציאותיים ולהבין כי מטרת הניתוח היא לשפר את הקיים ולא להפוך את המטופל למשהו אחר. כך גם חשוב האיזון של האף ה׳חדש׳ עם תווי הפנים האחרים, ליצירת ההרמוניה הרצויה והמראה הטבעי בו אני דוגל.
האם כל אחד/ת יכול/ה לעבור ניתוח אף?
ראשית, חשוב להבין כי ניתוח אף מתאים לרוב המטופלים בגילי 16 ומעלה, זאת רק לאחר סיום תהליך צמיחת האף. בנוסף, אנשים שלא מקיימים פעילות גופנית סדירה, מעשנים או שסובלים מבעיות נפשיות, עדיף שימנעו מהליך זה. כך גם הסובלים מהפרעות דימום כדוגמת המופיליה.
האם ניתוח אף מתאים גם לגברים?
בהחלט. גם גברים אשר מעוניינים לשפר את צורת ומראה האף שלהם יכולים לעבור ניתוח אף. לחצו על הקישור למעבר למידע המלא בנושא ניתוח אף לגברים.
עד איזה גיל אפשר לעשות ניתוח אף?
אין מגבלת גיל, כל זמן שהרצון לעבור את הניתוח נובע מצורך אמיתי ולא מגחמה רגעית או לחץ חיצוני. זאת בנוסף למצב בריאותי תקין, המאפשר ביצוע הליך כירורגי.
מהם המצבים השונים בהם ניתוח אף יכול לטפל?
הניתוח מאפשר לעצב מחדש את האף, תוך התייחסות למבנהו הבסיסי ולתווי הפנים, במטרה לייצר מראה הרמוני וטבעי. כך גם כשמדובר בניתוח פונקציונלי שיכול לסייע בשיפור בעיות נשימה ועוד.
- גבנון – גבשושית על גשר האף שיכולה להשפיע באופן משמעותי על הפרופיל והמראה הכולל. באמצעות הניתוח ניתן להסיר ביעילות את הגבנון למראה הרבה יותר נעים ואסתטי.
- נחיריים גדולים – מטרת ניתוח הקטנת אף, הידוע גם כניתוח אף רחב, היא להקטין נחיריים רחבים על ידי עיצובם ומיקומם מחדש ליצירת אף דק, ומראה רענן וצעיר יותר.
- אף עקום – אף מסוג זה, יכול להיות קטן, גדול או סביר. הבעיה היא שהוא אינו עוקב אחר הקו הישר והאנכי שעובר לאורך מרכז הפנים ואז, בנוסף להיבט האסתטי, במקרים רבים ישנה גם השפעה על יכולת הנשימה. בין אם פונקציונלי או אסתטי, ניתוח אף יכול ליישר בהצלחה אף עקום וכך לאפשר, גם אם באופן חלקי, סימטריה של הפנים ואת שיפור מערכת הנשימה.
- אף שבור – בגלל מיקומו המרכזי של האף, הוא נמצא בסיכון לשבר במהלך טראומה או פגיעה בפנים. מצב זה דורש עיצוב מחדש של מסגרת האף וביסוס המשכיות גרמית.
טיפול במחיצת האף. גודש כרוני עלול להוביל לבעיות נשימה ולנחירות, ולכן נדרשת התערבות כירורגית המאפשרת זרימת אוויר טובה יותר דרך האף ושיפור הנשימה. - מענה לחסימת אף כרונית – שסתום אף חסום מהווה גורם שכיח לחסימה בחלל האף, דבר הדורש את ניקוי השסתום באמצעות הליך כירורגי.
מהם היתרונות של ניתוח אף?
חשוב להבין כי אפילו שינוי קטן יכול להשפיע באופן דרמטי על הפרופורציה והסימטריה של הפנים, ולא רק.
היתרונות המשמעותיים ביותר של ניתוח אף יכולים להיות:
- שיפור מראה האף ו/או הפנים.
- תיקון הגודל והצורה של האף, בהתאם לדרישה האסתטית ועל פי הפרופיל האנטומי.
- תיקון אסימטריה.
- חיזוק הבטחון העצמי, כולל השפעה חיובית על דימוי הגוף.
- מתן מענה לבעיות בריאותיות.
מהי מטרת פגישת הייעוץ במרפאה?
למרות שניתוח אף הוא הליך שכיח ומקובל, ההכנה לקראתו כוללת כמה שלבים שחשוב שיעשו בצורה מיטבית ונכונה.
במסגרת פגישת ההכנה איתה נתחיל, שכוללת גם תיאום ציפיות, נבחן את ההיסטוריה הרפואית שלכם, נגדיר את מטרות הניתוח, ונערוך תיאום ציפיות כדי לוודא שהן ריאליות ושהתוצאות הצפויות אכן יתאימו למה שאתם מדמיינים ורוצים.
זאת בנוסף לבדיקה גופנית ואבחון תווי הפנים, כולל החלק הפנימי והחיצוני של האף, לקביעת השינויים שיש לבצע.
כדי לדייק, חשוב גם להכיר את התכונות הפיזיות כגון עובי העור או חוזק הסחוס בקצה האף, שעשויות להשפיע על התוצאות הסופיות ולאופן בו הניתוח ישפיע על הנשימה.
כבר בשלבים הראשונים, נצלם את האף מכמה זוויות וננסה לחשוב יחד איזה אף משודרג הכי מתאים מכל הבחינות. ישנם מטופלים המצטיידים בתמונות של אפים שהם מושא חלומותיהם, שמשמשות כמודל אליו אנו שואפים. יחד עם זאת, חשוב להתחשב במבנה הפנים ובפרמטרים נוספים שקשורים אליכם באופן אישי, ולא תמיד תואמים את הדמות המשתקפת בתמונה.
מהן ההכנות הנדרשות לפני ניתוח אף?
במהלך השבוע שלפני הניתוח – עור האף אמור להיות נקי ובריא. לכן, חשוב לשטוף את הפנים כפעמיים ביום באמצעות מים ותכשיר ניקוי עדין, במטרה לשמור עליהם נקיות.
זאת בנוסף להחדרת לחות לעור על ידי שימוש בתכשירים ייעודיים וגם שתייה מרובה של מים. ככלל, חשוב להקפיד על היגיינה מיטבית בתקופה זו, עם דגש על אזור הפנים והאף.
בימים שלפני הניתוח חשוב להימנע מביצוע טיפולי פנים, דבר שעלול לגרום לפצעים על גב האף שיובילו לדחיית ההליך הכירורגי.
במידה ואתם צורכים תרופות (בין אם מרשם או ללא מרשם) או ויטמינים, חשוב שתציינו זאת כדי שנוכל לוודא שאין אינטראקציות שליליות עם חומרי ההרדמה ועוד.
יום לפני הניתוח – חשוב להימנע מהשימוש במוצרים קוסמטיים ותכשירי טיפוח, ולהיערך לקראת הצום מבחינת צריכת מים ומזון, במידה ואתם אמורים לעבור הרדמה מלאה. כדי שתרגישו נוח ונעים, מומלץ להגיע בלבוש נוח שלצדכם אדם אהוב במיוחד שיכול לתת לך מענה רגשי ופיזי כבר בשלב ההתאוששות.
באיזו הרדמה מתבצע הניתוח?
כבכל ניתוח, גם כשמדובר בניתוח אף נבצע הרדמה. ניתוח אף יכול להתבצע בהרדמה מקומית או מלאה, בהתאם להיקף ההליך והעדפת המטופל.
סוג ההרדמה ייקבע בפגישה שתתקיים לפני הניתוח, בהתאם לרצונכם ולמצבכם הבריאותי. שתי האופציות נהדרות ומתאימות, ולכן חשוב שתכירו את כל האפשרויות, ותנסו לחשוב איזו מהן הכי מתאימה לכם:
הרדמה מקומית
מדובר בטשטוש קל הניתן באמצעות כדור ואלחוש אזור האף, שמטרתה להרדים ישירות את האף ולהפחית את כמות הדימום במהלך הניתוח. יתרונה המרכזי הוא חוויית הניתוח, במהלכו תהיו ערניים ובו זמנית לא ׳תזכו׳ לראות את מה שקורה מלפנים. אם אתם חוששים, תוכלו פשוט לעצום עיניים.
כשמדובר בהרדמה מקומית, ניתן ליהנות מהתוצאות מיד לאחר הניתוח, כמו גם הצורך בצום קצר של שעתיים בלבד לפני תחילתו, וחזרה לשגרה כחצי שעה לאחר סיום ההליך הרפואי.
הרדמה כללית
אם אתם אוהבים לישון ולקום כאילו כלום לא קרה, פחות או יותר, תוכלו ליהנות מהרדמה כללית שמאפשרת רמה עמוקה של שינה ומונעת מכם להתמודד עם החשש מהסיטואציה. יתרונותיה הנוספים של הרדמה מסוג זה הם ניהול הנשימה במהלך הניתוח ושמירה על לחץ הדם נמוך כדי לעזור למזער את כמות הדימום, החבורות והנפיחות.
לפי הוראות משרד הבריאות דרושות 4 שעות של השגחה לאחר הרדמה מלאה, דבר המצריך לעיתים להישאר כמה שעות או לילה שלם במרפאה או באשפוז.
מהן הטכניקות הקיימות לביצוע ניתוח אף?
ישנן שתי שיטות לביצוע ניתוח אף: פתוחה וסגורה.
ניתוח אף פתוח
במסגרת השיטה הפתוחה נבצע שני חתכים בנחיריים, וחתך נוסף בצורת מדרגה או W ברקמה שמחברת בין הנחיריים, הנקראת קולומלה.
היכולת לפתוח את האף בדרך זו מאפשרת לראות היטב את מה שקורה בתוך האף, וכך לאבחן בצורה הטובה ביותר אסימטריה או חריגות שלא תמיד נראות מבחוץ.
הדבר מאפשר גם דיוק מירבי והשתלת סחוס במקרה הצורך. החיסרון המרכזי של השיטה הוא שישנה צלקת שנראית לעין, למרות שברוב המקרים היא מחלימה היטב והופכת לבלתי נראית.
ניתוח אף בשיטה סגורה
במהלך גישת ניתוח אף סגור, מבוצעים 2 חתכים סמויים מהעין בחלק הפנימי של האף (בתוך הנחיריים), דרכם יבוצעו כל השינויים. מדובר בגישה מאוד מעשית שיתרונה המרכזי הוא בהיותה של הצלקת פנימית ולכן בלתי נראית.
במקרים רבים גם קיימת פחות נפיחות במהלך תקופת ההחלמה.
את מרבית ניתוחי האף אני מבצע בטכניקה סגורה, לאור התוצאות המצוינות שניתן לקבל בהליך הספציפי ותחת סכין המנתחים שלי. את הטכניקה הפתוחה אני שומר למקרים מורכבים מאוד, שבדרך כלל דורשים שתלי סחוס, ועוד.
במהלך הניתוח אני מעצב את שלד הסחוסי והגרמי (עצם) האף על מנת ליצור את הצורה המיטבית עבור המטופל. לעיתים גם נעשה שימוש במכשיר פיאזו ((Piezo המחליף את האיזמל המאפשר תוצאה טבעית ויפה יותר.
מה עדיף – ניתוח אף פתוח או סגור?
השיטה אותה אני מעדיף היא הסגורה המערבת חתך מתוך פנים האף ועל ידי כך הימנעות מצלקות חיצוניות. יחד עם זאת, גם השיטה הפתוחה יכולה לתת מיטבי, במיוחד במקרים בהם נדרש לאבחן את מבנה האף בצורה הטובה ביותר שתאפשר דיוק מירבי.
כמה זמן לוקח ניתוח אף?
ניתוח אף אורך ברוב המקרים בין שעה לשעתיים וכולל מספר שלבים.
האם ניתוח אף כואב?
במהלך הניתוח עצמו לא מורגש כאב, בזכות ההרדמה המלאה או החלקית. בשלב ההתאוששות ולאחר שחומרי ההרדמה מתחילים להתפוגג ייתכנו כאבים ואי נוחות שיימשכו ברוב המקרים 36-72 שעות, ולעיתים מעט יותר. האף עצמו יהיה רגיש למגע גם כמה חודשים לאחר הניתוח.
מהם הסיכונים האפשריים ותופעות הלוואי לאחר הניתוח?
כמו בכל ניתוח, כך גם ניתוח אף כרוך בתופעות לוואי כדוגמת:
- דימום קל מספר ימים לאחר ההליך הכירורגי.
- אי סימטריה של האף, בדומה למצב ההתחלתי, לפני ביצוע הניתוח. חשוב לזכור שהפנים אינן סימטריות ולכן, ברחוב המקרים אין לשאוף לקבלת סימטריה מלאה של תווי הפנים כולל האף, דבר שעלול ליצור מראה מלאכותי ולא יפה.
- שינויים חולפים בחוש הריח.
- אי נוחות וכאב באף ובאזור.
- נפיחות וחבורות.
- קרישי דם.
- הופעת צלקות באזור הניתוח, בעת ביצוע ניתוח אף בטכניקה פתוחה או הקטנת נחיריים.
זאת בנוסף לסיכונים אליהם חשוב לשים לב, שיכולים לכלול:
- בעיות נשימה קבועות דרך האף.
- חוסר תחושה קבוע בתוך האף ובאזור הפנים.
- ניקוב מחיצת האף עם שריקה במהלך הדיבור.
- זיהום שמצריך טיפול באנטיביוטיקה.
- צורך בניתוח נוסף.
כמה זמן אורכת ההחלמה מניתוח אף?
תהליך ההחלמה מניתוח אף אורך מרגע סיום הניתוח ועד כשנה לאחריו ובצורה הדרגתית, ולכן דרושה לא מעט סבלנות.
השלב הראשון מלווה בנפיחות, דימום, קרישי דם, וחבורות שאמורים להיעלם במהלך שבוע עד 10 ימים לאחר סיום הניתוח.
כך, ביממה לאחר ההליך עצמו וכתוצאה מההרדמה ומניתוח, ייתכן שתרגישו מעט מנומנמים, ותסבלו מכאבי ראש, נפיחות ושטפי דם שאמורים לעבור לאחר כשבוע- עד שבועיים.
זה בדיוק המקום והזמן לאפשר לעצמכם לנוח, להירגע ולאפשר לגוף להתאושש. העייפות שתורגש ברגעים אלו עלולה להימשך גם בימים הבאים, במיוחד אם אתם נוטלים משככי כאבים.
לאחר כשבוע, ניתן כבר לחזור בהדרגה לשגרת היום המלאה, אלא אם מדובר במאמץ פיזי ניכר או פעילות גופנית אינטנסיבית.
במהלך תקופה זו גם העור, הסחוס והעצמות עדיין מחלימים לחלוטין והגוף מתרפא אט אט, ולכן יש להימנע מחשיפה ישירה לשמש, ומגע באף, החל מחיטוט קל ועד קינוח אף אינטנסיבי. על מנת להקל על ההחלמה נמליץ על כלכלה רכה וקרה בימים הראשונים שלאחר הניתוח.
נתן להקל על גודש אחרי הניתוח על ידי ניקוי תוך האף על ידי ספריי מי מלח (סטרימר), באמצעותו ניתן להשפריץ את החומר לחלל האף ללא מגע ישיר שעלול לפצוע את האזור ולגרום לדימום.
מתי אפשר להסיר את הקיבוע מהאף?
לאחר כשבוע, בסיומו מוסר הגבס ונערכת ביקורת במרפאה – חלק נפרד מתהליך ההחלמה. לאחר הסרת הגבס נוודא כי הגוף מתאושש כראוי והאף נמצא במצב טוב.
בביקורת הבאה, שאמורה להתקיים כ-3 חודשים לאחר הניתוח (אלא אם יש צורך להיפגש לפני), נבדוק את הפנים והאף שיתחיל לקבל את צורתו הסופית.
כמה זמן אחרי ניתוח אף אפשר לעשות ספורט?
כל עוד מדובר בפעילות מתונה שלא מסכנת את האף, מבחינת פגיעה או מכה, וכל עוד הרופא/ה מאשר/ת, ניתן ואף מומלץ לחזור לפעילות גופנית.
מה אפשר לאכול אחרי ניתוח אף?
במהלך חמשת הימים הראשונים אחרי ניתוח, מומלץ על כלכלה רכה וקרה הכוללת גלידות, גבינות, שייקים וכדומה. לאחר מכן ניתן לחזור לשגרת התזונה הרגילה שלכם.
איך מומלץ לישון אחרי ניתוח אף?
לאחר ניתוח אף, חשוב לנקוט בצעדים מסוימים כדי לקדם את ההחלמה ולמזער נפיחות ואי נוחות. הנה כמה טיפים לשינה נכונה אחרי ניתוח אף:
תנוחה:
- שינה על הגב עם ראש מורם: מומלץ לישון על הגב עם ראש מורם באמצעות שתי כריות נוספות במשך מספר ימים, או לפחות שבוע, לאחר הניתוח. תנוחה זו מסייעת להפחית נפיחות באזור האף והעיניים.
- שימוש בכריות תמיכה: ניתן להשתמש בכריות מיוחדות המיועדות לשינה לאחר ניתוח אף, או לגלגל מגבת נקייה ולמקמה מתחת לצוואר ולחזה. תמיכה זו עשויה להקל על הנשימה ולמנוע תזוזה לא רצויה של הראש במהלך השינה.
כמה זמן אחרי ניתוח אף אפשר להיחשף לשמש?
חשיפה לשמש לאחר ניתוח אף עלולה להוביל לסיבוכים שונים, כגון:
- נפיחות מוגברת: קרני השמש עלולות להגביר את הנפיחות באזור המנותח, הן באף והן בעיניים.
- אדמומיות: חשיפה לשמש עלולה לגרום לאדמומיות מוגברת באף, העלולה להימשך זמן רב יותר.
- הופעת פיגמנטציה: במקרים מסוימים, חשיפה לשמש עלולה לגרום להופעת כתמי פיגמנטציה באזור המנותח, הידועים גם כ”כתמי שמש”.
- הפרעה בריפוי הפצעים: קרני השמש עלולות להאט את תהליך הריפוי של פצעי הניתוח, ולהגביר את הסיכון לזיהומים.
לכן, מומלץ להימנע לחלוטין מחשיפה ישירה לשמש במשך 3 חודשים לאחר הניתוח.
מגבלות לאחר ניתוח אף
לאחר 6 שבועות מרגע הניתוח, אין הגבלה, למעט פעולה שעלולה להוביל למכה או פגיעה באף.
האם אפשר לשים משקפיים לאחר ההליך?
במהלך 6 השבועות הראשונים לאחר ניתוח אף, מומלץ לעשות שימוש בעדשות מגע ולהימנע מהרכבת משקפיים שעלולה להשפיע על התוצאה ועל מצבו הרגיש של האף.
כמה זמן אחרי ניתוח אף אפשר לקנח את האף?
כחודש לאחר הניתוח.
תוך כמה זמן מתקבלת תוצאה סופית של הניתוח?
ראשית, חשוב לזכור כי כל אחד ואחת מחלימים בצורה שונה. בנוסף ניתן לראות את השינוי המדהים באף כבר לאחר הסרת הגבס, אך תמיד יש לזכור שהתוצאה הסופית תתגלה רק לאחר כשנה.
לאחר החודשים הראשונים ממועד הניתוח, תוכלו כבר להתרשם מהאף החדש או המשודרג. הבצקת עצמה נמשכת 3-6 חודשים בממוצע. יחד עם זאת, ולא משנה באיזו טכניקה נבחר, חשוב לזכור כי האף הוא איבר דינאמי שממשיך להשתנות לאורך כל החיים, דבר שיכול שנים רבות לאחר הניתוח, להצריך טיפול נוסף.
האם התוצאות של ניתוח אף קבועות?
בהחלט כן ויחד עם זאת, האף הוא איבר דינאמי שמשתנה במהלך כל החיים. בניגוד לניתוח חזה או מתיחת בטן, במהלך השנים האף יכול להשתנות ועקב כך גם הצורך בניתוח משלים או טיפול נוסף.
במידה וישנה בליטה לאחר ניתוח אף, האם יש צורך בהליך כירורגי נוסף כדי לתקן אותה?
הדבר תלוי בהיקף הבליטה. במידה ויש צורך בניתוח משלים הוא מבוצע עד שנתיים מיום הניתוח המקורי, ובהסכמת שני הצדדים: המטופל והמנתח.
במקרים מסוימים ניתן מענה באמצעות פיסול אף העושה שימוש בחומצה היאלורונית או הזרקה טיפתית של סיליקון.
כמה עולה ניתוח אף? והאם קיים שיתוף פעולה עם קופות החולים, או חברות הביטוח?
עלות של הניתוח היא 26,500 ומבוססת בראש ובראשונה על סוג ההליך, והאם מדובר בניתוח אף רגיל, או מורכב, ומהם האלמנטים הרפואיים או הקוסמטיים. המחירים עצמם מתעדכנים מעת לעת.
למרות שאין שיתופי פעולה עם קופות החולים ו/או כיסוי של חברות הביטוח, אנו מציעים אפשרויות מימון נוחות ופרסונליות.
כמה עולה ניתוח שיוף אף?
עלות ניתוח שיוף אף דומה למחירו של ניתוח אף סטנדרטי.
כמה עולה ניתוח הקטנת אף?
בדומה לעלות של ניתוח אף סטנדרטי.
האם אוכל סוף סוף לזכות באף המושלם?
לא בהכרח. מדובר ביצירת אף הרמוני למבנה הפנים שאינם בהכרח סימטריים, תוך שמירה על מראה טבעי ורענן. המטרה הסופית היא שאך אחד לא באמת ירגיש שעברתם ניתוח אף, אלא אם המצב ההתחלתי היה באמת קיצוני. מי שמחפש מראה מנותח או בובתי, זה לא יקרה אצלי.
מה המענה במקרה של ניתוח אף לא מוצלח?
האפשרויות הן ביצוע ניתוח משלים, עד שנתיים מרגע הניתוח הראשון, או פיסול אף העושה שימוש בחומצה היאלורונית או הזרקה טיפתית של סיליקון.
למידע נוסף – תיקון ניתוח אף.
האם ניתן לבצע תיקון אף ללא ניתוח?
בהחלט כן. מדובר כאמור על פיסול אף העושה שימוש בחומצה היאלורונית או הזרקה טיפתית של סיליקון.
למידע המלא על מה ההבדל בין ניתוח אף לפיסול אף? ֿ
האף הוא מרכז אסתטיקת הפנים , לכן חשוב להתייחס אליו בזהירות רבה , תנו למקצועיים לעשות את העבודה במקומכם. השאירו פרטים בטופס למטה ואנחנו נדאג לחזור אליכם בהקדם האפשרי.